Antoni Jimenez i Maqueda, Mata segells commemoratius de les EXFILCATS

ARTICLE PUBLICAT
A LA REVISTA ARJAU EL 2013FEDERACIÓ CATALANA DE SOCIETATS FILATÈLIQUES

Totes les Societats Filatèliques de Catalunya son agrupades en una Entitat superior denominada FEDERACIÓ CATALANA DE SOCIETATS FILATÈLIQUES que té com objectiu el cooperar amb cadascuna d’elles al millor desenvolupament de les activitats propugnades com a finalitats socials en elsseus respectius Estatuts.
Actualment composen la Federació trenta-sis societats radicades a les comarques de Barcelona, Tarragona, Girona i a la ciutat de Lleida.
I com a petita historia de FECAFIL  cal fer esment de les persones que han estat al front de la Federació: L’impulsor de la creació de l’Entitat Federativa va ésser en Massísimo Fernández Fiori, un militar i entusiasta filatelista que va preveure la nessecitat d’agrupar les disperses societats filatèliques per tal de coordinar les actuacions de totes i de recolzar i ajudar quantes activitats necessitessin d’una empenta superior. Els recordats Presidents: Sixte Marly i Teixidor prengué la direcció de l’Entitat Federativa i durant un llarg nombre d’anys la va tutelar. El succeí en Jordi Guinovart i Vidal, gran expert en filatèlia, per la qual cosa va actuar de jurat en moltes exposicions nacionals i internacionals. Va seguir l’Enric Mons i Borrell, que recentment ens va deixar, retrobat per un alt càrrec després d’haver estat Secretari General de FESOFI fa uns quants anys. I qui porta la representació de FECAFIL en l’actualitat és en Joan Isern i López.1985. - El Club Filatèlic Tordera coincidint amb el seu 10è aniversari va organitzar la Iª EXPOSICIÓ FILATÈLICA D'ENTITATS FEDERADES DEL PRINCIPAT DE CATALUNYA, del 20 al 28 de juliol a Tordera (Barcelona).

 Mata segells commemoratius que es van editar


1994. -Organitzada per la Societat Filatèlica Gironina la II EXPOSICIÓ FILATÈLICA NACIONAL CATALANA, durant els dies 22 d'abril a l'1 de maig en Sales d'Exposicions de Casa Cultura de Girona.

 Mata segells commemoratius que es van editar2002. -Amb motiu del 50è aniversari de la Societat Filatèlica Gironina,  aquesta organitzar la III EXPOSICIÓ FILATÈLICA NACIONAL CATALANA, durant els dies 13 al 21 d'abril en Sales d'Exposicions de Casa Cultura de Girona.

Mata segells commemoratius que es van editar


2003. -Organitzada per FECAFIL i ANFIL la IV EXPOSICIÓ FILATÈLICA NACIONAL “FILABARNA 2003”, durant els dies 29 d'octubre al 2 de novembre a l’antiga seu del Banc Hispà Americà, passeig de Gràcia 38. 40 de Barcelona.Mata segells commemoratius que es van editar2008. - V EXPOSICIÓ FILATÈLICA DE SOCIETATS FEDERADES DEL PRINCIPAT DE CATALUNYA, la va organitzar el Club Filatèlic Tordera durant elsd ies 20 al 24 de març a TORDERA (Barcelona).Mata segells commemoratius que es van editar


2009. -Organitzada per la Penya Filatèlica de Vilanova i la Geltrú la VI EXPOSICIÓ FILATÈLICA DE CATALUNYA durant els dies del 2 a l'11 d'octubre.Mata segells commemoratius que es van editar


2011. - VII EXPOSICIÓ FILATÈLICA DE CATALUNYA organitzada per l'Associació Filatèlica i Numismàtica de Torroella de Montgrí, durant els dies 19 al 27 de novembre.

Mata segells commemoratius que es van editar


Antoni Jiménez Maqueda

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada